Roda JC-trainer Darije Kalezic is zich er ondanks de mindere vorm van Feyenoord van bewust dat zijn ploeg het woensdagavond zwaar gaat krijgen in het bekerduel met de Rotterdammers.

Feyenoord verloor de laatste vijf competitieduels, maar volgens Kalezic is dat voor Roda JC juist een reden om extra scherp te zijn in het kwartfinaleduel van de KNVB-beker.

"Feyenoord is aangeschoten wild. Dat is niet gunstig voor ons", zegt de 46-jarige trainer volgens De Telegraaf. "Willen ze een prijs pakken, dan moeten ze winnen en dat beseffen ze als geen ander."

Roda haalde uit de laatste drie competitieduels zeven punten en hield zondag Ajax op een gelijkspel (2-2), maar dat zorgt er volgens Kalezic niet voor dat de ploeg uit Kerkrade de favoriet is tegen Feyenoord.

"We hebben veel vertrouwen getankt, maar Feyenoord blijft de grote favoriet. We treffen een tegenstander met veel meer kwaliteit."

"De nummer drie van de eredivisie die de doelstelling heeft om een prijs te pakken dit seizoen", gaat Kalezic verder. "Kampioen worden is zo goed als onmogelijk, waardoor het winnen van de beker nog belangrijker is geworden voor Feyenoord. Ik verwacht dan ook dat we meteen onder druk gezet gaan worden."

De wedstrijd tussen Roda JC en Feyenoord begint woensdagavond om 20.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen.

Bekijk de uitslagen en het programma in de KNVB-beker