De spelers van Manchester City hebben dinsdagavond na de zege op Sunderland (1-0) hun steun uitgesproken voor manager Manuel Pellegrini, die na dit seizoen het veld moet ruimen voor Josep Guardiola.

"Het feit dat Pellegrini in de zomer vertrekt, is geen afleiding voor de spelers", zei keeper Joe Hart tegen de BBC. "We staan volledig achter hem, we zijn blij dat hij onze manager is."

City maakte maandag bekend dat het de huidige Bayern München-trainer Guardiola voor de komende drie seizoenen heeft vastgelegd als nieuwe manager. De 62-jarige Pellegrini, die de 'Citizens' in 2014 naar de landstitel leidde, moet Manchester daardoor komende zomer na drie jaar verlaten.

"We denken alleen aan dit seizoen en zowel de spelers als Manuel zijn hier om prijzen te winnen", benadrukte Hart.

Manchester City, dat dit seizoen nog kans maakt op vier prijzen, won op bezoek bij Sunderland door een goal van Sergio Agüero. "Deze zege was voor Pellegrini", zei verdediger Gaël Clichy.

"Natuurlijk was het aanstellen van Guardiola groot nieuws, de club heeft gedaan wat het nodig vond om te doen. Maar als speler speel je voor de fans, de voorzitter, de manager en jezelf."

Pellegrini

Pellegrini zelf had weinig trek om over zijn eigen toekomst te praten na de overwinning in het Stadium of Light. "Mijn toekomst is het heden, ik concentreer me op het winnen van de volgende wedstrijd", aldus de Chileen tegen Sky Sports.

"Ik denk niet aan wat er in juni gaat gebeuren, want ik kijk nooit ver in de toekomst. Ik ben heel blij met deze drie punten en ik waardeer het heel erg dat de supporters mijn naam zongen."

Manchester City neemt het zaterdag thuis op tegen koploper Leicester City. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten in het voordeel van de ploeg van Claudio Ranieri.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League