Ronald Koeman moest dinsdagavond na het gelijkspel van Southampton bij Arsenal (0-0) toegeven dat zijn ploeg goed wegkwam met een punt.

"Snds ik hier anderhalf jaar geleden coach werd, heeft geen enkel team zoveel kansen gecreëerd tegen ons als Arsenal in deze wedstrijd", aldus Koeman na het duel in het Emirates Stadium tegen Sky Sports.

"Normaal gesproken is het een stuk lastiger om kansen te creëren tegen ons. We hebben niet goed gespeeld, maar wel ontzettend geknokt."

De Nederlandse manager prees vooral zijn doelman Fraser Forster, die in totaal tien reddingen verrichtte en zo uitgroeide tot man van de wedstrijd. "Je hebt in zo'n duel wat geluk nodig én een keeper die alles tegenhoudt. Fraser was magistraal vanavond."

Stekelenburg

De 27-jarige Engelsman keerde recent terug na een zware blessure en lijkt Maarten Stekelenburg definitief te hebben verdrongen uit de basiself. De Nederlander verloor in eerste instantie zijn plek aan Forster omdat hij een lichte blessure opliep.

"Misschien hadden we Fraser wat langzamer gebracht als Maarten niet geblesseerd was geraakt", zei Koeman.

"Als je er negen maanden hebt uitgelegen, dan heb je meestal wat tijd nodig om weer in topvorm te komen, maar Fraser staat er direct weer. Daarvoor verdienen onze medische staf en Fraser zelf een pluim. Hij is een van de beste keepers van de Premier League en misschien wel van Europa."

Wenger

Waar Southampton door het punt in Londen steeg naar de zevende plaats met 34 punten, daar liep tegenstander Arsenal door de remise wederom een tik op in de strijd om de landstitel. De 'Gunners' staan nu vierde met vijf punten achterstand op koploper Leicester City, dat dinsdag wel won.

"Het is te vroeg om te zeggen dat ons seizoen langzaam als een nachtkaars uitgaat, maar het is waar dat we niet goed zijn begonnen aan 2016", stelde manager Arsène Wenger op de site van Arsenal.

De ploeg van de Franse trainer pakte dit kalenderjaar slechts zes punten in vijf Premier League-wedstrijden.

"We hebben tegen Southampton erg goede kansen gecreëerd, maar het afronden was erg slecht. Dat was niet alleen in deze wedstrijd een probleem; we hebben al drie competitiewedstrijden op rij niet gescoord."

"Leicester heeft weer gewonnen, dus iedereen - zeker de media - zal die ploeg nu wel serieus gaan nemen. Zij zullen dus ook druk gaan voelen, maar wij moeten niet te veel bezig zijn met andere teams. We moeten zelf snel weer wedstrijden gaan winnen."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League