Louis van Gaal kwam dinsdag superlatieven tekort voor zijn Manchester United, dat zich op Old Trafford overtuigend ontdeed van Stoke City.

"Het was een geweldig optreden", analyseert Van Gaal na afloop van de 3-0 zege op de 'Potters'. "Ik ben een gelukkige coach. Het was echt een erg goede wedstrijd, vind ik."

De Nederlandse oefenmeester zag zijn 'Red Devils' vrijuit voetballen en veel gevaar stichten voor het doel van Stoke. "In de eerste helft maakten we fantastische doelpunten, maar we creëerden nog meer kansen."

"In de tweede helft hadden we wedstrijd onder controle, gaven we geen kansen weg en maakten we de derde goal", aldus Van Gaal, die vindt dat zijn ploeg beter speelt sinds de jaarwisseling. "In 2016 hebben we alleen verloren van Southampton."

Vertrouwen

"Wellicht hebben we nu meer vertrouwen, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Thuis hoor je altijd te winnen", stelt de voormalig bondscoach van Oranje. "Ik hoop dat deze zege ons vertrouwen geeft om zo door te gaan."

"Tegen Derby County (3-1 winst, red.) speelden we ook al erg goed, net als vanavond. Drie doelpunten achter elkaar!", jubelt de bekritiseerde Van Gaal, die verweten wordt dat de 'Mancunians' te weinig scoren en kansen creëren.

Manchester United liep door de comfortabele overwinning op de ranglijst van de Premier League twee punten in op nummer vier Arsenal.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League