AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck is allerminst blij met het aantrekken van publieksfavoriet Mbark Boussoufa.

De geboren Amsterdammer wordt voor de rest van het seizoen op huurbasis overgenomen van Lokomotiv Moskou.

Succescoach Vanhaezebrouck is echter niet geraadpleegd in de komst van de 31-jarige Marokkaan, die tussen 2004 en 2006 furore maakte bij de 'Buffalo's' en een transfer afdwong naar Anderlecht.

"De club heeft geoordeeld dat er nog een speler bij moest komen. Uiteindelijk weet ik dat die speler niet klaar is om met ons mee te spelen", reageert Vanhaezebrouck op een persconferentie in de aanloop naar het bekerduel met Club Brugge.

Verrast

De 51-jarige oefenmeester baalt ervan dat hij door het bestuur niet op de hoogte werd gesteld van de op handen zijnde huurovereenkomst.

"Ik wist niet dat het al twee weken bezig was", uit Vanhaezebrouck zijn ongenoegen. "Dit is nieuws voor mij. Ik ben bijna even verrast als jullie", meldt de verbouwereerde coach aan de aanwezige journalisten.

Tot overmaat van ramp gaat het volgens de Belg in de kleedkamer alleen maar over Boussoufa. "Terwijl we eigenlijk een dag voor een van de belangrijkste wedstrijden in de laatste jaren staan."

Hoger niveau

Of Vanhaezebrouck een plek in zijn elftal inruimt voor de aanvallende middenvelder valt bovendien nog maar te bezien. "Toen hij hier speelde, was het niveau lager. Dit niveau ligt hoger en er wordt anders gevoetbald, dus daar ligt de uitdaging voor Mbark."

Boussoufa speelde in de jeugd van Ajax en Chelsea, voordat hij in 2004 arriveerde in het voormalige Jules Ottenstadion. Daarna trok de dribbelaar naar Anderlecht, Anzhi Makhachkala en Lokomotiv Moskou.

AA Gent werd vorig seizoen onder Vanhaezebrouck voor het eerst in de clubgeschiedenis landskampioen in België. Daarnaast drongen de 'Buffalo's' door tot de achtste finales van de Champions League, waarin VfL Wolfsburg de tegenstander is.