Guus Hiddink benadrukt dat clubicoon John Terry nog altijd een contractverlenging kan afdwingen bij Chelsea.

De 35-jarige aanvoerder van de 'Blues' maakte zondag na afloop van de FA Cup-zege op MK Dons (5-1) bekend dat zijn aflopende verbintenis niet verlengd zal worden en dat hij na bijna 700 wedstrijden zal vertrekken bij de Londenaren.

Hiddink schrok enigszins van de mededeling van Terry. "Dat was wel een verrassing, ja, maar dat is zijn goed recht", zegt de interim-manager van Chelsea. "Ik heb de laatste dagen veel met hem gesproken en het is aan hem om een besluit te nemen wanneer zijn contract afloopt."

Volgens de Achterhoeker is er echter nog geen definitief besluit genomen over de toekomst van Terry op Stamford Bridge. "We moeten afwachten welke wisseling van de wacht er plaatsvindt in de technische staf. De deur is nog niet op slot voor hem, een gesprek is altijd mogelijk."

Terry liet zondag echter al weten dat hij zelf heeft besloten om niet te wachten op een mogelijke nieuwe aanbieding en zich erbij neerlegt dat het niet tot een "sprookjesachtig afscheid" komt bij Chelsea.

'Echte prof'

Hiddink, die na negen wedstrijden nog ongeslagen is met de regerend landskampioen, vindt dat Terry ondanks zijn leeftijd nog van grote waarde is voor Chelsea. "Meestal zie je bij spelers van zijn leeftijd dat ze wat trager worden en dat niet kunnen accepteren, maar hij is fit en blijft presteren."

"Ik heb met hem gesproken en hij is van plan dat te blijven doen", aldus de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal. "Hij is een echte prof en blijft hard werken, ongeacht zijn situatie.

Terry verruilde op 14-jarige leeftijd de jeugdopleiding van West Ham United voor die van Chelsea en kwam sinds zijn debuut in 1998 tot bijna 700 officiële wedstrijden voor de 'Blues'.

Chelsea, dat onder Hiddink naar een plek in de middenmoot van de Premier League klom, gaat woensdag op bezoek bij stadgenoot Watford.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League