Technisch directeur Martin van Geel heeft geen pasklare oplossing om de huidige sportieve crisis te bezweren bij Feyenoord.

"We voelen mee met iedereen die de club een warm hart toedraagt. Door niet in paniek te raken maar rustig te blijven, proberen we dit zo snel mogelijk om te keren", zegt Van Geel dinsdag tegen Feyenoord TV.

Het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst leed al vijf competitienederlagen op rij, een negatief record in de clubgeschiedenis van de Rotterdammers.

"De neerwaartse spiraal houdt ons dag en nacht bezig en komt hard aan", stelt de bekritiseerde Van Geel, die verweten werd zich niet in het openbaar uit te spreken over de crisis. "Ook omdat we er in de winterstop heel behoorlijk voor stonden."

Transferbeleid

Het aan- en verkoopbeleid van de technisch directeur ligt eveneens onder vuur. Van Geel meent echter dat er lange tijd weinig aan de hand was voor Feyenoord. "Voor de winter haalden we de meeste punten sinds jaren en daarom hoefden we eigenlijk niet veel te doen."

"Dat veranderde door de zware blessure van doelman Warner Hahn. Daar hebben we op gereageerd met de komst van Pär Hansson. Op het vertrek van Lex Immers, die zelf verzocht om een oplossing voor zijn situatie, hebben we ingespeeld door Renato Tapia te halen, een Peruaans international."

Van Geel is vervolgens hard op zoek gegaan naar een vervanger van Colin Kazim-Richards. "Maar de spelers die volgens ons van toegevoegde waarde zouden kunnen zijn, bleken onhaalbaar."