Arjen Robben vindt dat de 'mol' bij zijn club Bayern München zich moet schamen voor zijn gedrag.

Zondag lekten de teambesprekingen van trainer Josep Guardiola voorafgaand aan het duel met Hoffenheim (2-0 winst) uit naar de Duitse krant Bild.

Robben heeft zich tegenover Sport1 uitgesproken over het lek binnen de selectie van zijn club. "Voor iemand die zoiets doet, moet dit beschamender zijn dan het voor de club is."

Het is niet de eerste keer dat de 32-jarige aanvaller wordt geconfronteerd met een 'mol' in het team. Het gebeurde bij Bayern al meerdere malen en ook bij zijn vroegere clubs Chelsea en Real Madrid werden er zaken gelekt. "Het is jammer dat zoiets gebeurt. Als professional doe je dit niet."

Probleem

Eind 2013 lekten bij Bayern ook al teambesprekingen van Guardiola uit, waarna voorzitter Karl-Heinz Rummenigge de 'mol' waarschuwde. "Ik raad deze persoon aan te stoppen met zijn praktijken, anders heeft hij een probleem. Niet alleen met Guardiola, maar met de hele club." Het werd destijds niet bekend wie het lek was.

De Beierse club lijkt zich vooralsnog op sportief vlak niet veel te laten beïnvloeden door het lek binnen de selectie.

Bayern is nog op drie fronten actief en voert de Bundesliga aan. Zaterdag gaat de koploper op bezoek bij Bayer Leverkusen, dat vierde staat in de Duitse competitie.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma van de Bundesliga