Premier League-topscorer Jamie Vardy zou op het punt staan zijn contract bij Leicester City te verlengen tot medio 2019.

Leicester, de verrassende koploper van de Engelse hoogste divisie, is al sinds december in gesprek met de 29-jarige Brit, die in de voorbije transferperiode aan clubs als Chelsea en Manchester United werd gelinkt.

De eerste speler die in elf Premier League-wedstrijden op rij scoorde maakt volgens The Guardian snel een einde aan die speculaties door een verbintenis van 3,5 jaar aan te gaan met de ploeg van trainer Claudio Ranieri.

Naar verluidt zou Vardy, die momenteel nog ruim 52.000 euro per week verdient, ook een salarisverhoging krijgen. Met het nieuwe contract voor de aanvaller geeft Leicester gestalte aan de belofte dat ze de belangrijkste spelers willen houden.

Riyad Mahrez is een van de spelers die naast Vardy de afgelopen maand in de nadrukkelijke belangstelling stond van diverse topclubs.

Onder andere Chelsea en Manchester United wilden de 24-jarige Algerijn inlijven, maar Leicester wist Mahrez te behouden.

Programma

Het langer binden van Vardy lijkt voor Leicester op een welkom moment te komen. De 'Foxes' ontvangen dinsdagavond Liverpool, waarna zaterdag het uitduel met concurrent Manchester City wacht.

Een week later gaat Leicester op zondag op bezoek bij Arsenal, dat momenteel samen met Manchester City de tweede plaats bezet in de Premier League.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma van de Premier League