​Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst gelooft dat zijn ploeg uiteindelijk sterker wordt van de vijf opeenvolgende nederlagen die het leed in de competitie.

"Als we hier uitkomen, en dat gaat ongetwijfeld gebeuren, dan worden we alleen maar beter van deze periode", aldus Van Bronckhorst dinsdag op een persconferentie.

"Soms heb je een bepaald moment in een wedstrijd nodig om het vertrouwen terug te krijgen, bijvoorbeeld een doelpunt of een bepaalde actie. Naar dat moment zijn we op zoek en daar werken we hard voor."

Feyenoord verloor achtereenvolgens van NEC, PSV, AZ, sc Heerenveen en ADO Den Haag, een historische verliesreeks, maar staat nog altijd op de derde plaats in de eredivisie.

"Dat geeft aan dat we in de eerste seizoenshelft goed bezig zijn geweest. Nu moeten we de lijn omhoog weer vinden. We kunnen nog wat van het seizoen maken, dat besef moet er bij iedereen zijn. We maken dit als groep mee en moeten met z’n allen uit deze moeilijke situatie komen", zei de 40-jarige trainer.

Bedreigingen

Van Bronckhorst reageerde voor het eerst op de ernstige bedreigingen van 'supporters' afgelopen weekeinde aan het adres van zijn spelers Marko Vejinovic en Michiel Kramer.

"Dit hoort niet in het voetbal thuis. Dit hoort sowieso niet in het leven thuis. Alleen het gebeurt wel, helaas."

De Rotterdamse club speelt woensdag een uitduel met Roda JC in de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi. Van Bronckhorst beseft dat de druk op zijn ploeg hoog zal zijn in Kerkrade. 

"Ik weet hoe het werkt in de voetballerij. De druk is nu groter dan normaal, maar druk is er altijd in het voetbal. Wij moeten tegen Roda JC vanaf de eerste minuut de mentaliteit hebben die past bij bekervoetbal, waarin je één kans krijgt om verder te komen. We moeten ten koste van alles met de overwinning naar huis gaan."

Tapia

Feyenoord kan tegen Roda nog niet beschikken over Renato Tapia. Kramer is wel inzetbaar in Kerkrade. Tapia, die afgelopen maand overkwam van FC Twente, is nog niet speelgerechtigd.

Van Bronckhorst meldde dat de Peruviaanse middenvelder zondag in de uitwedstrijd tegen Ajax waarschijnlijk wél inzetbaar is. Kramer deed dinsdag mee tijdens de groepstraining en kan woensdag zijn opwachting maken in Limburg.

De aanvaller miste zondag de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (2-0 verlies) omdat hij in het duel met sc Heerenveen (2-1 verlies) op 28 januari een lichte blessure opliep.