De Italiaanse en de Noorse voetbalbond stemmen op 26 februari op Gianni Infantino bij de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA.

Dat lieten beide bonden dinsdag weten in een verklaring.

"Hij is betrouwbaar en mede daarom de juiste man om de FIFA in rustig vaarwater te brengen", aldus de Italiaanse bondsvoorzitter Carlo Tavecchio over de huidige secretaris-generaal van de UEFA.

De 45-jarige Infantino verzekerde zich eerder al van de volledige steun van de landen uit Zuid- en Midden-Amerika. Ook onder meer Frankrijk zal op de Zwitser stemmen.

Infantino meldt dinsdag via Twitter dat hij ook kan rekenen op de steun van Griekenland, Zweden, Slovenië, Wit-Rusland en Armenië.

De KNVB beslist over twee weken op wie er wordt gestemd.

Naast Infantino zijn Tokyo Sexwale, prins Ali bin Al-Hussein, Jérôme Champagne en sjeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa kandidaat om FIFA-voorzitter Sepp Blatter op te volgen.

Blatter

Infantino presenteerde maandag zijn programma en liet zich bij die gelegenheid ook uit over Blatter.

"Ik heb respect voor het werk dat hij heeft verricht, maar misschien had hij iets eerder moeten stoppen, zoals hij zelf ook al heeft gezegd."

De Zwitser zei verder dat de wereldkampioenschappen van 2018 en 2022 wat hem betreft gewoon gehouden worden in respectievelijk Rusland en Qatar, ondanks het lopende onderzoek naar corruptie rond beide toernooien. "Er is tot nu toe nooit hard bewijs voor corruptie gevonden. Het is tijd om vooruit te kijken."

Infantino: WK's 2018 en 2022 moeten doorgaan

'WK's 2018 en 2022 moeten doorgaan'
'WK's 2018 en 2022 moeten doorgaan'