PSV-middenvelder Andrés Guardado heeft een verrekking aan zijn hamstrings opgelopen en is daardoor enkele weken uit de roulatie.

Dat meldt de club uit Eindhoven dinsdag na aanvullend onderzoek.

Guardado viel afgelopen zaterdag uit in het duel met De Graafschap toen hij met een uiterste inspanning een bal probeerde te controleren.

De 29-jarige Mexicaan werkt de komende tijd individueel aan zijn herstel.

Guardado mist in ieder geval het bekerduel van woensdag tegen FC Utrecht en het competitieduel van zondag opnieuw tegen de club uit de Domstad.

PSV speelt woensdag 24 februari het eerste Champions League-duel in de achtste finales met Atletico Madrid. De Mexicaan lijkt dat duel te kunnen halen.

Van Ginkel

Met Marco van Ginkel heeft PSV maandagavond kort voor het verstrijken van de transferdeadline een mogelijke vervanger van Guardado in huis gehaald.

De middenvelder wordt voor een half jaar gehuurd van Chelsea, maar dat heeft volgens technisch manager Marcel Brands niets te maken met de blessure van de Mexicaanse aanjager.

Van Ginkel stond al langer op het verlanglijstje van PSV. De tweevoudig international van het Nederlands elftal trainde dinsdag al direct mee met zijn nieuwe club.