Marco van Ginkel maakt het seizoen op huurbasis af bij PSV. De middenvelder komt over van Stoke City, dat hem huurde van Chelsea.

De 23-jarige Van Ginkel blijft eigendom van Chelsea, waar hij tot medio 2018 onder contract staat. PSV heeft geen optie tot koop op de eenmalig Oranje-international.

De Londenaren namen Van Ginkel in 2013 over van Vitesse en verhuurden hem afgelopen seizoen aan AC Milan en deze jaargang aan Stoke.

"PSV en ik waren al langer in contact. Zij bleven volhouden en dat voelt als vertrouwen. Afgelopen zomer gaf Chelsea de voorkeur aan verhuur binnen Engeland", zei Van Ginkel maandagavond nadat hij zijn handtekening had gezet onder zijn contract bij PSV.

Van Ginkel had bij Stoke geen basisplaats meer onder trainer Mark Hughes. Hij kwam dit seizoen tot zeventien Premier League-wedstrijden, waarin hij niet scoorde.

"In het begin heb ik veel gespeeld. Daarna is de trainer gaan wisselen, wonnen we wat grote wedstrijden en moest ik het steeds vaker met invalbeurten en bekerwedstrijden doen. Dat was voor mij niet voldoende, vandaar dat ik heb aangestuurd op een vertrek naar PSV. Ik ben blij dat Chelsea hierin is meegegaan."

"Ik sta nog 2,5 jaar bij Chelsea onder contract. Daar spelen blijft het ultieme, maar ik ben nu voor 100 procent bezig met PSV. Er zijn prachtige vooruitzichten, te beginnen met de beker komende donderdag. Het kampioenschap van Nederland is uiteraard het allerbelangrijkste. En natuurlijk de Champions League, ik kijk erg uit naar de wedstrijd tegen Atlético."

Buitenkansje

Technisch manager Marcel Brands liet eerder weten dat PSV geen speler hoeft vast te leggen, maar dat de club wel hoopte op een buitenkansje.

"Dit is nou een van de weinige buitenkansjes waar ik eerder deze week naar refereerde", zegt Brands in een reactie op de komst van Van Ginkel. 

"We wilden Marco in de zomer al aan de selectie toevoegen. Met zijn type spel voegt hij iets toe aan deze selectie en dat is nu nog steeds zo. Hij is een talentvolle Nederlandse speler, we zijn erg blij met zijn komst."

Van Ginkel moet bij PSV de concurrentie aangaan met Davy Pröpper, Andres Guardado, Jorrit Hendrix, Stijn Schaars en Adam Maher. Hij speelde met Pröpper eerder op het middenveld bij Vitesse.