Richairo Zivkovic keert terug bij Ajax. Aan de verhuurperiode van de spits bij Willem II is per direct een einde gemaakt. Tegelijkertijd vertrekt Yaya Sanogo bij de Amsterdammers. Hij werd gehuurd van Arsenal.

De 19-jarige Zivkovic wist in zijn periode in Tilburg niet te overtuigen. Hij kwam tot zestien eredivisieduels en maakte daarin twee treffers.

De laatste weken werd de spits al buiten de wedstrijdselectie gehouden door trainer Jurgen Streppel, die aangaf dat Zivkovic niet meer op veel speelminuten hoefde te rekenen in Tilburg.

Vrijdag liet Ajax-trainer Frank de Boer al weten te balen van de situatie van Zivkovic bij Willem II. "Hij moet zo snel mogelijk weer aan spelen toekomen", zei de 45-jarige oefenmeester.

Zivkovic staat sinds de zomer van 2014 onder contract Ajax, dat hem overnam van FC Groningen. Vorig seizoen speelde hij zijn meeste wedstrijden voor Jong Ajax in de Jupiler League.

Sanogo (23) kwam, mede door blessureleed, amper in actie voor Ajax. Hij speelde drie wedstrijden in de eredivisie en wist daarin niet te scoren. Hij maakt het seizoen op huurbasis af bij Charlton Athletic, dat uitkomt in het Engelse Championship.

Ligeon

Ajax meldt tevens dat Ruben Ligeon wordt verhuurd. De 23-jarige verdediger, die al was uitgeleend aan Willem II, maakt het seizoen af bij FC Utrecht.

Ligeon maakte in 2013 vanuit de jeugdopleiding zijn debuut in de hoofdmacht, maar de inmiddels 23-jarige verdediger brak niet definitief door. Hij werd eerder al verhuurd aan NAC Breda.

Lerin Duarte maakt de overgang op huurbasis naar NAC Breda. De middenvelder kwam in 2013 van Heracles Almelo naar Ajax, maar hij wist in Amsterdam eveneens geen basisplaats te veroveren.

In de tweede helft van vorig seizoen werd hij al uitgeleend aan sc Heerenveen. Hij behoorde deze jaargang niet tot de A-selectie van trainer Frank de Boer.