Karim El Ahmadi hoopt dat Feyenoord woensdag in de kwartfinale van de KNVB-beker tegen Roda JC een einde maakt aan de negatieve reeks van de club.

"Hopelijk maakt de wedstrijd tegen Roda JC, en ook de topper van zondag tegen Ajax, andere krachten bij ons los", zegt de middenvelder

"Dat zijn twee wedstrijden op zich. We moeten de rug rechten, het gebrek aan zelfvertrouwen mag geen rol spelen."

Dat gebrek aan zelfvertrouwen is volgens El Ahmadi de belangrijkste oorzaak dat het zondag in De Kuip tegen ADO Den Haag (2-0 verlies) weer misging voor Feyenoord.

"Tegen ADO wilden we meteen vooruit voetballen, maar het leek wel of we niet vooruit kwamen. Dat heeft alles met zelfvertrouwen te maken. Als je bij een club als Feyenoord één of twee wedstrijden verliest, dan merk je al dat de druk toeneemt. Vijf wedstrijden op rij is niet normaal."

Kwaliteit

El Ahmadi, die al zijn vijfde seizoen bezig is in Rotterdam, streed met Feyenoord voor de winterstop nog om de koppositie in de eredivisie. De 30-jarige middenvelder maakte niet eerder mee dat het contrast in een seizoen zo groot is.

"Het enige positieve is dat we door de goede resultaten voor de winterstop nu zowaar nog derde staan. Ik denk ook niet zozeer dat het een gebrek aan kwaliteit is. In de eerste seizoenshelft hadden we weliswaar meer geluk, maar domineerden we ook en scoorden we veel. Toen konden we het wel."

"Zoals ik al zei, het grootste manco is het gebrek aan zelfvertrouwen. Hopelijk kunnen we dat tegen Roda JC van ons afzetten."

De bekerwedstrijd tussen Roda JC en Feyenoord begint woensdag om 20.45 uur en staat onder leiding van arbiter Ed Janssen.