Josep Guardiola vervolgt zijn trainersloopbaan deze zomer bij Manchester City. De Spanjaard is een driejarig contract overeengekomen met de Engelse topclub.

De 45-jarige Guardiola volgt de Chileen Manuel Pellegrini op in het Etihad Stadium.

Al in december maakte de oud-middenvelder bekend zijn aflopende contract bij Bayern München niet te verlengen. Hij maakt het seizoen nog wel af in Beieren.

In een verklaring meldt City dat de besprekingen met Guardiola al in 2012 begonnen. In dat jaar vertrok de Catalaan na vier uiterst succesvolle seizoenen bij FC Barcelona. Na een jaar rust koos Guardiola echter voor Bayern.

"Uit respect voor Manuel Pellegrini en de club maken we de komst van Guardiola nu bekend. Zo heeft niemand last van speculaties. Manuel is het eens met deze manier van communiceren. Hij focust zich nu op het behalen van de doelstellingen dit seizoen", laat City weten.

De ontboezeming van Guardiola afgelopen maand dat hij ervan droomt om in de Premier League te werken zorgde voor veel geruchten.

Ook Manchester United, waar Louis van Gaal onder druk staat, werd in verband gebracht met de Catalaan. Bij City wordt Guardiola herenigd met sportief directeur Txiki Begiristain, met wie hij bij FC Barcelona samenwerkte.

Pellegrini

Pellegrini (62) staat sinds de zomer van 2013 voor de spelersgroep van Manchester City, de club die in 2008 werd overgenomen door de Abu Dhabi United Group en sindsdien veel investeringen doet. Onder leiding van de oud-trainer van Real Madrid wonnen de 'Sky Blues' in 2014 de Engelse titel.

Dit seizoen maakt City nog kans op vier prijzen: de League Cup, de FA Cup, de landstitel en de Champions League. In de competitie staat de club van de sterspelers Sergio Agüero en Kevin De Bruyne momenteel tweede.

Pellegrini gaf maandag een persconferentie in de aanloop naar het Premier League-duel met Sunderland van dinsdag.

"Er is niets achter mijn rug omgegaan. De spelers weten er inmiddels van. Ik ben hier op 30 juni klaar", vertelde de Chileen.

"Ik had weliswaar voor een jaar bijgetekend, maar in dat contract was ook een clausule opgenomen die erin voorziet dat we eerder uit elkaar kunnen gaan."

Guardiola is met Bayern eveneens nog in de race in de Champions League en maakt ook nog kans op het winnen van de Duitse beker. In de competitie koestert de ploeg een voorsprong van acht punten op nummer twee Borussia Dortmund.