AZ kan dinsdag in de bekerwedstrijd tegen de amateurs van HHC Hardenberg met als inzet een plek in de halve finale beschikken over Alireza Jahanbaksh.

De aanvaller viel zaterdag in de uitwedstrijd bij NEC (3-0 zege voor AZ) geblesseerd uit. Maandag trainde de Iraniër volop mee bij de Alkmaarders.

Voor Ridgeciano Haps en Joris van Overeem komt het bekerduel te vroeg. Haps kampt nog met een hamstringblessure. Van Overeem heeft een blessure aan een scheenbeen.

De 19-jarige verdediger Levi Opdam zit voor het eerst in de selectie van AZ, dat dit kalenderjaar nog geen punt liet liggen in de eredivisie.

HHC

Met HHC treffen de Alkmaarders de nummer drie van de Topklasse zaterdag. De amateurs schakelden in de achtste finales NEC uit, maar rekenen tegen AZ niet op een nieuwe verrassing.

"We treffen ze op een slecht moment, want AZ is in vorm. Ik heb ook niet de illusie dat we het AZ met een strak plan lastig gaan maken'', zei trainer Marcel Groninger maandag tegen VI.

HHC zal volgens Groninger wel van eigen kracht uitgaan. "We gaan op onze eigen manier spelen, zoals we altijd doen. Ik heb meer fitte spelers tot mijn beschikking dan tegen NEC, dus we kunnen er vol tegenaan."

Bekijk het programma van de KNVB-beker