Internazionale-trainer Roberto Mancini gaf zondag na de derby tegen AC Milan (3-0 nederlaag) toe dat hij zijn middelvinger had opgestoken naar fans van de stadsrivaal.

Mancini werd aan het begin van de tweede helft naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Antonio Damato, omdat de coach duidelijk liet merken dat hij niet blij was dat de arbiter Inter geen penalty gaf na een overtreding van Milan-keeper Gianluigi Donnarumma op Eder.

"Ja, ik stak mijn middelvinger op toen ik het veld verliet", aldus Mancini tegen Premium Sport. "Ik werd beledigd door fans die daar niet hadden moeten zijn."

De voormalig spits had geen goed woord over voor Domato. "Ik weet niet wat je moet zeggen over de overtreding van Donnarumma. Je kunt ziet dat Domato de regels niet kent."

"En in de eerste helft had een speler van Milan rood moeten krijgen, maar dat gebeurde niet. Ik zou het nog snappen als de regels voor iedereen hetzelfde waren, maar deze scheidsrechter was een ramp."

"Ik feliciteer Milan met de overwinning, maar dit was niet het juiste resultaat."

Bekijk de middelvinger van Mancini:

Mancini steekt zijn middelvinger op naar Milan-fans
Mancini steekt zijn middelvinger op naar Milan-fans

Negatieve spiraal

De 51-jarige Italiaan was in een volgend interview met Mediaset zijn frustratie duidelijk nog niet kwijt, want hij noemde een vraag van journaliste Mikaela Calcagno over het zelfvertrouwen van Mauro Icardi "bullshit". Mancini herhaalde dat woord nog een keer toen hij het interview voortijdig afbrak.

Inter, dat in de zeventigste minuut nog wel een strafschop kreeg die gemist werd door Icardi, verloor in San Siro door doelpunten van oud-PSV'er Alex, Carlos Bacca en M'Baye Niang.

De 'Nerazzurri' staan door de vijfde competitienederlaag van het seizoen op de vierde plaats in de Serie A met negen punten achterstand op koploper Napoli.

"Het is duidelijk dat onze resultaten de laatste weken niet geweldig zijn en we spelen ook niet geweldig", gaf Mancini toe. "We moeten hard werken om deze negatieve spiraal te doorbreken."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Serie A