Feyenoord probeert zondag in de uitwedstrijd tegen Ajax te voorkomen dat het een negatief seizoensrecord van hekkensluiter De Graafschap evenaart.

De Rotterdammers hebben hun laatste vijf eredivisieduels verloren, nog maar één minder dan De Graafschap aan het begin van deze jaargang.

Er is slechts één andere club die dit seizoen minimaal vijf keer op rij verloor: FC Twente, tussen 24 oktober en 28 november.

De vijfde eredivisienederlaag op rij betekende al een clubrecord voor de Rotterdammers. Vóór de 2-0 nederlaag tegen ADO Den Haag van zondag toonden achtereenvolgens NEC, PSV, AZ en sc Heerenveen zich al te sterk voor team van coach Giovanni van Bronckhorst.

Tekenend voor de sportieve malaise in De Kuip is dat Feyenoord op basis van de resultaten in dit kalenderjaar helemaal onderaan staat. Ook SC Cambuur verloor vier keer in 2016, maar die equipe heeft een minder slecht doelsaldo dan de Rotterdammers.

Voordat Feyenoord zondag aantreedt tegen Ajax strijdt het woensdag eerst met Roda JC om een plek in de halve finale van de KNVB-beker.