Feyenoord-speler Marko Vejinovic is met de dood bedreigd, zo heeft directeur Eric Gudde van de Rotterdamse club bevestigd.

Dat gebeurde in zijn woning in de Rotterdamse wijk Kralingen, zo meldt De Telegraaf.

De doodsbedreiging vond in de nacht van zaterdag op zondag plaats bij het huis van de middenvelder. Volgens de krant zijn in de nacht van zaterdag op zondag zeven "vermoedelijke daders" aangehouden. Van hen zou er een persoon hebben bekend.

De zeven verdachten zijn na een verhoor weer op vrije voeten gesteld, meldt de politie maandagochtend. Het onderzoek naar de zaak loopt nog.

Gudde

Feyenoord-directeur Gudde is woest. "We zijn hier ziedend over. Je blijft uit het privédomein van spelers, hoe teleurstellend resultaten ook zijn."

"Ik ben in elk geval blij dat ze de vermoedelijke daders hebben opgepakt", aldus de directeur. "Misschien noemen ze zich wel zo, maar dit zijn voor mij in elk geval geen Feyenoord-supporters. Voor deze mensen heb ik geen enkel respect."

Vejinovic' vrouw was bij de bedreiging aanwezig en belde de politie. De bedreigers waren met de auto gekomen en een van de twee voertuigen kon door de politie in de buurt staande worden gehouden waarbij de drie inzittenden, Rotterdamse mannen van achttien en twee van twintig jaar oud, werden aangehouden.

De identiteit van de vier inzittenden van de andere auto werd al snel duidelijk en zij werden zondag aangehouden. Het ging om twee Rotterdammers van negentien jaar oud en twee van twintig jaar oud.

Kramer

Ook Feyenoord-spits Michiel Kramer is bedreigd; fans bezochten zijn huis. Daar werd geschreeuwd dat de spits moest "oprotten".

Feyenoord verkeert in een sportieve crisis. Zondag gingen de Rotterdammers in De Kuip met 2-0 onderuit tegen ADO Den Haag, hetgeen de vijfde nederlaag op rij was in de eredivisie.