​Alexander Büttner maakt het seizoen af bij Anderlecht. De Nederlandse linksback wordt op huurbasis overgenomen van Dinamo Moskou.

De 26-jarige Achterhoeker verkiest de Belgische club boven Newcastle United en Hamburger SV, zegt zijn zaakwaarnemer Aleksandar Bursac tegen FOX Sports.

Volgens de belangenbehartiger zijn beide clubs er bijna uit. "Het gaat nog om details en het ziet er allemaal goed uit", aldus Bursac tegenover VI. "Büttner vertrekt op huurbasis naar Anderlecht en er is ook een optie tot koop in het contract opgenomen."

"Alexander vindt het fantastisch dat hij nu ook in België kampioen kan worden, wat hem eerder al is gelukt in Engeland bij Manchester United. Anderlecht heeft zich al heel lang geleden gemeld, maar het duurde even voordat ze echt concreet werden."

Naar alle waarschijnlijk wordt de huurovergang maandag, de laatste dag van de transferperiode, afgerond.

Weinig speeltijd

Büttner tekende in de zomer van 2014 een driejarig contract in Rusland, maar komt dit seizoen nauwelijks aan spelen toe onder trainer Andrei Kobelev.

Bij Anderlecht, de nummer drie van de Belgische Jupiler Pro League, wordt de linkervleugelspeler ploeggenoot van Bram Nuytinck.

Büttner kwam eerder ook uit voor Vitesse en Manchester United. Dit seizoen maakte de Nederlander slechts één keer speelminuten in de Russische competitie.