SC Cambuur-trainer Henk de Jong zit niet in de put na de 1-0 thuisnederlaag tegen sc Heerenveen in de Friese derby.

"Ik vind dat we revanche hebben genomen voor onze eerste helft van woensdag tegen AZ. Natuurlijk baal ik als een stekker, maar ik heb vrede met mijn ploeg", laat De Jong weten in gesprek met de NOS.

Voor Cambuur was de derby het einde van een hectische week waarin aanvalsleider Bartholomew Ogbeche vertrok naar Willem II en er tijdens de training van zaterdag een steward gewond raakte door vuurwerk.

"Dit is een pijnlijke nederlaag na de week die we hebben gehad. Qua kansen is deze uitslag terecht, maar we kregen wel mogelijkheden op de 1-1. Helaas was het net niet goed genoeg."

Cambuur bezet nog altijd de zeventiende plaats, maar hekkensluiter De Graafschap maakte de laatste weken snel terrein goed. Het verschil is nog maar twee punten.

"Ik zie ook dat zij dichterbij komen, het wordt lastig genoeg om boven hen te eindigen. Maar Cambuur is nog niet weg."

De Haan

De Jongs collega Foppe de Haan hoopt dat SC Cambuur behouden blijft voor de eredivisie.

"Dit is een fantastische wedstrijd, het zou ook goed voor het Friese voetbal zijn", meldde de sc Heerenveen-coach, die zelf niet meer naar beneden hoeft te kijken na de derde zege op rij.

"Het was een enerverende wedstrijd, die niet van een heel hoog niveau was. Ik vind dat we nu moeten proberen om voor de play-offs te gaan."

sc Heerenveen staat elfde, maar de achterstand op de clubs die deel uitmaken van de subtop is erg klein.