Ron Vlaar maakte onlangs na lang blessureleed zijn rentree bij AZ en durft al weer hardop te dromen van een terugkeer in het Nederlands elftal.

"Ik wil er gewoon heel graag bij zijn, dat is duidelijk", doelt de centrale verdediger voor de camera van FOX Sports op de oefeninterland die Oranje op 25 maart afwerkt tegen Frankrijk.

"Dat is absoluut weer een doelstelling voor mezelf, maar dat is nog even ver weg."

Vlaar vertrok afgelopen zomer transfervrij bij Aston Villa en tekende begin december een contract tot het einde van het seizoen bij AZ. De 30-jarige Noord-Hollander speelde inmiddels vijf duels voor de Alkmaarders.

"Deze wedstrijden zijn heel belangrijk voor mij en ik wil gewoon goed spelen. We zijn op de goede weg en ik draag m'n steentje bij. Maar ik kan nog veel beter en dat is mijn streven."

De oud-speler van Feyenoord is van mening dat hij op de weg terug is in naar zijn topvorm van het WK van 2014 in Brazilië, maar dat hij nog flinke stappen moet zetten. "Ik vind dat ik nog te veel duels verlies en dat mag niet gebeuren."

Van den Brom

Zijn coach John van den Brom bij AZ denkt dat de ervaren stopper een nieuwe kans verdient als international. "Hij is hartstikke fit, kan drie wedstrijden per week spelen."

"Het is natuurlijk niet aan mij om hem op te roepen, maar Oranje kan een speler als Ron, met zijn ervaring en kwaliteiten, altijd gebruiken", doet Van den Brom een oproep aan bondscoach Danny Blind.

AZ won zaterdag met 3-0 bij NEC en klom door de vierde zege op rij naar de achtste positie in de eredivisie.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie