Voetbal

Cocu vreest Guardado enige tijd te missen door hamstringblessure

PSV moet middenvelder Andres Guardado vermoedelijk enige tijd missen. De Mexicaan viel zaterdagavond in het duel met De Graafschap (4-2) uit met een hamstringblessure.

"We hopen dat het meevalt, maar ik ben bang dat hij even aan de kant staat", zei PSV-trainer Phillip Cocu, die sprak over een aderlating voor het team.

De ernst van de kwetsuur is nog onbekend. "Maandag zal duidelijk worden hoe het met zijn hamstring is. Ik kan nu niet zeggen hoe groot de schade is", aldus Cocu.

De oefenmeester kon daardoor ook nog niet zeggen of de ontmoeting met Atletico Madrid in de achtste finales van de Champions League in gevaar komt. "We hopen dat hij zo snel mogelijk hersteld is."

PSV pakte zaterdag dankzij een 4-2 zege op De Graafschap de koppositie in de eredivisie. Nummer twee Ajax kan zondag bij een zege op Roda JC de eerste plaats weer overnemen.

Strafschoppen

Een andere zorg van Cocu is het aantal gemiste strafschoppen van zijn ploeg. De misser vanaf elf meter van Jürgen Locadia tegen De Graafschap betekende de achtste gemiste strafschop van PSV in de laatste twaalf pogingen.

"Je kan een keer een strafschop missen, maar dit soort getallen passen niet bij ons. Het gaat ons moeilijk af om onder bepaalde druk een penalty te nemen", aldus Cocu, die in de komende tijd gaat kijken wie hij aanwijst als vaste nemer.

"Er komen zeker andere jongens in beeld. We gaan kijken naar jongens die niet de historie hebben van het missen en vrij aan de elfmeter kunnen beginnen."

Locadia werd naar voren geschoven nadat PSV-aanvoerder Luuk de Jong in november tegen FC Utrecht een strafschop miste. Ook Guardado faalde dit seizoen al eens vanaf de stip.

Pech

Hoewel Locadia baalde van zijn misser, ziet hij geen reden om de volgende keer te passen.

"Het was gewoon pech. Ik mis bijna nooit. We gaan er natuurlijk wel over praten, maar ik wil de volgende gewoon nemen. Als ze het me toelaten. Ik vertrouw op mijn traptechniek."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie