Voetbal

AZ maakt met vierde winst van 2016 einde aan goede reeks NEC

Na een sterke reeks van dertien punten uit vifj wedstrijden heeft NEC weer eens verloren in de eredivisie. In Nijmegen was AZ duidelijk met 3-0 te sterk.

Bij een zege had NEC de vierde plaats kunnen overnemen van Heracles Almelo. De ploeg van trainer Ernest Faber blijft nu vijfde met 35 punten uit 21 wedstrijden.

AZ is bezig aan een opmars. De formatie van trainer John van den Brom won ook de vierde wedstrijd van 2016 en vindt daarmee aansluiting bij de subtop. Het is nu achtste met 31 punten uit 21 duels. De marge met nummer drie Feyenoord is vijf punten.

In De Goffert kende AZ een bliksemstart, want al binnen een minuut stond de ploeg op voorsprong. Dabney dos Santos vond Markus Henriksen en de aanvoerder rondde van dichtbij af.

Na een kwartier liepen de bezoekers verder weg van NEC. Nu was Henriksen de aangever en was het Alireza Jahanbakhsh die AZ op een 2-0 voorsprong zette.

Garcia

In de tweede helft bleef AZ de betere ploeg tegen een machteloos NEC. Invaller Levi Garcia tekende voor 3-0 toen hij net enkele minuten in het veld stond. De aanvaller is pas achttien jaar en debuteerde onlangs in de hoofdmacht.

Door de derde treffer was het verzet van NEC definitief gebroken. AZ kreeg nog enkele mogelijkheden op meer, maar het bleef bij 3-0.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie