Voetbal

'Ziyech kan lucratief contract tekenen bij Sampdoria en Hoffenheim'

​Sampdoria en Hoffenheim zouden alles in het werk stellen om Hakim Ziyech nog voor de transferdeadline los te weken bij FC Twente.

De financieel geplaagde Tukkers zouden door beide clubs al in eerder stadium op de hoogte gesteld zijn van de serieuze belangstelling, weet De Telegraaf.

Zowel het Italiaanse Sampdoria als de Duitse werkgever van trainer Huub Stevens zou een flinke transfersom overhebben voor de aanvallende middenvelder en ook al een lucratief contract klaar hebben liggen voor Ziyech.

"Maar in de carrière van Hakim staat geld niet voorop", zegt Mustapha Nakhli, de belangenbehartiger van de Marokkaanse international. "Dat klinkt misschien vreemd voor het grote publiek, maar voor geld had hij al veel eerder een andere keuze kunnen maken."

"Dat heeft hij toen niet gedaan en dat wil hij nu ook niet. Hakim is het allergrootste talent dat hier rondloopt en hij wil naar een club die sportief helemaal bij hem past."

Interesse

Ziyech heeft al meerdere keren laten optekenen graag te willen vertrekken uit Enschede en werd de laatste weken gelinkt aan onder meer Anderlecht, Leicester City, AC Milan, Schalke 04, VfB Stuttgart en Swansea City.

De geboren Flevolander debuteerde in 2012 in het betaalde voetbal bij sc Heerenveen en verkaste in de zomer van 2014 naar FC Twente, waarvoor hij dit seizoen een belangrijke rol speelt in de strijd tegen degradatie.

Onlangs werd de aanvoerdersband van Ziyech afgepakt nadat hij een kritisch interview had gegeven en zijn vraagtekens had gezet bij het beleid van de clubleiding.

Tip de redactie