Spits Michiel Kramer en middenvelder Marko Vejinovic zijn mogelijk niet op tijd fit voor de thuiswedstrijd van Feyenoord zondag tegen ADO Den Haag.

Beide spelers vielen donderdag geblesseerd uit in de verloren thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (2-1), die alweer de vierde nederlaag en het vijfde niet gewonnen duel op rij betekende.

Verdediger Sven van Beek is er na een schorsing wel weer bij. Aankoop Renato Tapia, deze week overgekomen van FC Twente, is nog niet speelgerechtigd.

''We moeten ons zondag revancheren en niet blijven hangen in de negatieve emotie van de laatste weken", zei trainer Giovanni van Bronckhorst.

''Ik blijf zeggen dat we een goede selectie hebben, maar het is duidelijk dat het er de laatste weken niet uitkomt. We moeten vertrouwen tanken en dat doe je door zondag te winnen.''

Duwtje

Van Bronckhorst zag in het duel met Heerenveen dat zijn ploeg in de tweede helft beter ging spelen.

"Soms heeft een ploeg even een duwtje in de rug nodig tijdens een wedstrijd. Dat kan een doelpunt zijn, zoals de mooie goal die Anass Achahbar tegen Heerenveen maakte. Daarna hadden we een goede fase, waarin we helaas niet verder konden doordrukken", aldus de Feyenoord-coach.

"Ook het publiek kan de spelers vertrouwen geven als het even niet lekker loopt. Ik weet dan ook dat de supporters tegen ADO achter de ploeg gaan staan."