Voetbal

De Boer baalt van 'uitzichtloze situatie' Zivkovic

Frank de Boer hoopt dat Richairo Zivkovic in de komende dagen nog een nieuwe club vindt, zodat er een einde komt aan zijn moeilijke situatie bij Willem II.

"Hij moet zo snel mogelijk weer aan spelen toekomen", zei de Boer vrijdag over de spits die door Willem II gehuurd wordt van Ajax.

De 19-jarige Zivkovic had in de eerste seizoenshelft een basisplaats bij Willem II, maar wordt de laatste weken buiten de wedstrijdselectie gehouden door trainer Jurgen Streppel, die al aangaf dat de aanvaller niet meer op veel speelminuten hoeft te rekenen in Tilburg.

De Boer voelde dat al een beetje aankomen. "Op een gegeven moment werd hij bij Willem II naar de rechterkant verbannen en dat is niet zijn positie. Het was een kwestie van tijd voordat een ander daar zou gaan spelen."

"Doordat Willem II met Bartholomew Ogbeche inmiddels nóg een spits heeft gehaald, is de situatie voor Zivkovic helemaal uitzichtloos geworden. Dat is slecht voor Ajax en voor hemzelf."

Stinkende best

Vorig jaar bij Ajax werd Zivkovic nog weleens verweten dat zijn mentaliteit te wensen overliet, maar volgens De Boer is dat nu bij Willem II niet de reden dat hij buiten de selectie valt.

"Er is nu geen gedoe. Hij doet zijn stinkende best, maar op dit moment is de situatie gewoon niet zoals hij dat graag zou zien. Het is aan Zivkovic om nu karakter te tonen en zijn talent eruit te laten komen."

Mocht Zivkovic de komende dagen geen andere club vinden op huurbasis, dan is er volgens De Boer zelfs nog een kleine kans dat Ajax hem eerder terughaalt uit Tilburg.

"In het allerlaatste geval kunnen we dat doen. Maar ik denk dat het beter is dat hij op huurbasis naar een andere club gaat. Met Sam Hendriks en Kasper Dolberg hebben we al twee spitsen die bij Jong Ajax aan speeltijd moeten komen."

Tip de redactie