Kuijt en Van Bronckhorst merken dat zelfvertrouwen weg is bij Feyenoord

Aanvoerder Dirk Kuijt is er naar eigen zeggen "doodziek" van dat Feyenoord donderdagavond tegen Heerenveen de vierde nederlaag op rij leed.

''Ik baal er vreselijk van dat we nederlagen van de afgelopen weken niet hebben kunnen rechtzetten. Dit is doodzonde, want we gooien op deze manier ons seizoen weg", zei de 35-jarige aanvaller na afloop in De Kuip bij FOX Sports.

Volgens Kuijt slaagt Feyenoord er momenteel niet in om het goede spel en het goede gevoel van ruim een maand geleden terug te krijgen. De reeks nederlagen maken het volgens de spits alleen maar erger.

"We willen het vertrouwen bij het publiek graag terugwinnen, maar dat lukt ons niet", merkt Kuijt. 

Contrast

De oud-speler van Liverpool en Fenerbahçe vindt vooral het contrast met de eerste competitiehelft erg groot. "Als je ziet hoe we in oktober met 5-2 wonnen in Heerenveen en dat dan vergelijkt met deze wedstrijd, dan is dat ongelooflijk."

"Iedereen heeft ook kunnen zien dat we in de eerste helft van het seizoen oppermachtig waren in eigen huis. Dan is dit resultaat gewoon erg teleurstellend.''

Van Bronckhorst

Coach Giovanni van Bronckhorst kon zijn ploeg niet heel veel verwijten. "Het team heeft er alles aan gedaan, maar toch staan we weer met lege handen. We zitten in een moeilijke fase."

"Het zelfvertrouwen is momenteel helemaal weg", merkt Van Bronckhorst. "Dat zag je nadat we met 1-0 achter kwamen. De ploeg zat er na afloop ook doorheen in de kleedkamer."

"Als speler en als trainer zijn dit heel moeilijke momenten, want vier keer achter elkaar verliezen hakt er flink in. Het enige wat we kunnen doen om uit deze fase te komen is keihard blijven werken."

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie