Feyenoord lijdt tegen Heerenveen vierde nederlaag op rij

Feyenoord heeft donderdagavond de vierde competitienederlaag op rij geleden. De Rotterdammers gingen in De Kuip met 2-1 ten onder tegen sc Heerenveen.

Henk Veerman had de bezoekers vijf minuten voor rust op voorsprong gezet. Invaller Achahbar leek met een prachtige omhaal een punt te redden voor Feyenoord, maar Joey van den Berg hielp de bezoekers vlak voor tijd aan de zege en drukte de thuisploeg nog dieper in de zorgen. 

In de laatste drie duels waren NEC (3-1), PSV (2-0) en AZ (4-2) al te sterk voor de formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst. Door de vierde nederlaag op rij verliest Feyenoord koploper Ajax en PSV bovendien nog verder uit het oog.

De Rotterdammers traden donderdag aan zonder de geschorste Sven van Beek, die werd vervangen door Jan-Arie van der Heijden. Daarnaast kreeg Marko Vejinovic op het middenveld de voorkeur boven Simon Gustafson.

Gretig

Feyenoord wist dat het wat goed te maken had en begon nog wel sterk aan de openingsfase. Dat resulteerde in diverse mogelijkheden, maar kopkansen van Kramer (redding Erwin Mulder) en Van der Heijden (over) leverden geen treffer op.

Aan de kant van Heerenveen was Morten Thorsby dicht bij de openingstreffer. De Noor stond oog in oog met doelman Kenneth Vermeer, die zijn inzet wist te keren. 

Niet veel later was het wel raak voor Heerenveen, dat op dat moment iets beter in de wedstrijd kwam. Sam Larsson zette Henk Veerman met een knappe pass vrij voor Vermeer en de spits faalde niet in de afronding: 0-1. 

Thorsby

In het begin van de tweede helft had Heerenveen die voorsprong direct kunnen verdubbelen. Na 47 minuten spelen raakte Thorsby uit een rebound echter de lat.

Het duel ging vervolgens beide kanten op, maar het was Feyenoord dat als eerst scoorde. Op aangeven van Dirk Kuijt zorgde Achahbar met een prachtige omhaal via de onderkant van de lat voor de belangrijke gelijkmaker. 

De zege lag voor Feyenoord opeens weer in het verschiet, maar Van den Berg maakte al snel aan alle Rotterdamse hoop een einde door vijf minuten voor tijd de 2-1 te maken.

In de slotfase raakte Tonny Vilhena nog de lat uit een vrije trap en kreeg Achahbar een goede schietkans, maar beide spelers konden niet voorkomen dat Feyenoord de vierde nederlaag op rij leed.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de eredivisie

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie