Voetbal

Roda JC in slotfase te sterk voor FC Utrecht

Roda JC heeft voor het eerst sinds eind augustus weer eens een thuiswedstrijd in de eredivisie gewonnen. De Limburgers waren donderdagavond met 1-0 te sterk voor FC Utrecht.

Invaller Maecky Ngombo tekende pas na 81 minuten spelen voor de enige treffer van de wedstrijd.

FC Utrecht leed de eerste competitienederlaag sinds eind november. De ploeg van Erik ten Hag blijft nu op plek zes steken, met twee punten achterstand op nummer vijf Heracles Almelo. 

Roda JC staat momenteel dertiende en blijft zo in het spoor van ADO Den Haag en sc Heerenveen. 

Ayoub

Bij FC Utrecht begonnen Ruud Boymans en Bart Ramselaar op de bank. Laatstgenoemde heeft normaal gesproken een vaste basisplek, maar kreeg dit keer rust van coach Ten Hag. 

Ook zonder dat duo begon FC Utrecht met de beste intenties aan de wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion. De Domstedelingen, die een goed begin van de tweede seizoenshelft beleefden, zochten de aanval maar stuitten vaak op de verdediging van het defensief spelende Roda JC.

De grootste kans in de eerste helft was voor Yassin Ayoub. De middenvelder verraste bijna Benjamin van Leer door een vrije trap van ver in één keer op doel te schieten. De lat bood echter uitkomst voor de doelman van Roda.

De thuisploeg stelde daar een schot van Kristoffer Peterson tegenover, maar die inzet van de door FC Utrecht verhuurde Zweed was een prooi voor doelman Robbin Ruiter. 

Leeuwin

FC Utrecht kreeg halverwege de eerste helft een domper te verwerken door het uitvallen van de geblesseerde Ramon Leeuwin. De verdediger had last van zijn enkel en werd vervangen door Chris Kum.

Na rust zocht Roda JC meer de aanval en dat resulteerde in enkele mogelijkheden. Zo lieten invaller Nathan Rutjes, Hicham Faik en Rydell Poepon goede kansen liggen.

Uiteindelijk hield Roda JC toch de drie punten in eigen huis. Uit een scherpe counter besliste invaller Ngombo het duel op aangeven van Rutjes: 1-0.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie