Van Gaal noemt berichten over ontslag bij United 'vreselijk'

Louis van Gaal heeft donderdag zijn afschuw laten blijken over de berichten van de Engelse media, die de afgelopen dagen schreven dat hij zou worden ontslagen bij Manchester United.

"Jullie schrijven je eigen verhalen en ik ga daar niet op in. Het is vervelend en vreselijk, maar jullie kunnen schrijven wat jullie willen", zei Van Gaal donderdag op een persconferentie.

De berichten over het ontslag van Van Gaal volgden op de 1-0 nederlaag van United afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Southampton. Door de tegenvallende resultaten van de 'Red Devils', die vijfde staan in de Premier League, stond de positie van de Nederlandse trainer dit seizoen vaker onder druk.

"Dit is al de derde keer dat jullie schreven dat ik ontslagen zou worden, maar ik zit er nog steeds. Bij een volgende nederlaag word ik waarschijnlijk voor de vierde keer ontslagen."

FA Cup

Manchester United komt vrijdag weer in actie. De recordkampioen van de Premier League neemt het dan in de achtste finales van de FA Cup op tegen Derby County, dat uitkomt in het Championship.

Van Gaal hoopt dat zijn ploeg zich in die uitwedstrijd herstelt van de nederlaag tegen Southampton. "Als je een wedstrijd verliest, zeker als dat in de slotfase gebeurt, ben je ziedend. Maar je hoort als trainer en als speler weer op te krabbelen. We moeten professioneel zijn."

"De FA Cup is hier, net als bij elke Engelse club, van groot belang. Iedereen heeft ambitie, het is een titel en daar moeten we alles voor geven."

Het FA Cup-duel met Derby County begint vrijdag om 21.00 uur. Van Gaal maakte op de persconferentie bekend dat hij niet kan beschikken over rechtsback Matteo Darmian, die geblesseerd is. Michael Carrick kan wel starten, maar is niet fit genoeg voor een hele wedstrijd.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Tip de redactie