Voetbal

Barcelona-coach Enrique wil verlaat kerstcadeau in de vorm van extra spits

FC Barcelona-coach Luis Enrique heeft de hoop op de komst van een extra aanvaller nog niet opgegeven. De Catalanen hebben nog vijf dagen de tijd om een spits aan te trekken voordat de transfermarkt sluit.

"De deadline verstrijkt pas in de nacht van maandag op dinsdag, dus we mogen nog hopen op een verlaat kerstcadeau", vertelde Enrique woensdagavond nadat zijn team zich ten koste van Athletic de Bilbao had geplaatst voor de halve finale van de Spaanse beker.

"Ik weet niet of ik me het afgelopen jaar goed heb gedragen en zo'n geschenk verdien. Als we maar wedstrijden blijven winnen."

De oefenmeester benadrukt al weken dat hij een extra spits nodig heeft, zodat hij Luis Suarez, Neymar en Lionel Messi af en toe rust kan gunnen.

In de Catalaanse pers wordt met name Celta de Vigo-speler Nolito in verband gebracht met de Champions League-houder. "Op namen ga ik niet in", meldde Enrique.

FC Barcelona won woensdag met 3-1 van Athletic de Bilbao en dat was na de 2-1 zege in de heenwedstrijd ruimschoots voldoende voor een plek in de halve eindstrijd.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie