Voetbal

Cocu spreekt van 'geweldige week' voor PSV na inlopen op Ajax

Phillip Cocu was niet tevreden over de eerste helft van PSV woensdag op bezoek bij Excelsior (3-1 zege), maar door het puntenverlies van Ajax op dinsdag telde voor de trainer van de landskampioen alleen de winst.

"Dit is zeker een geweldige week voor PSV", aldus Cocu in gesprek met FOX Sports. "Ik zei voor het duel al tegen de spelers dat het door het resultaat van Ajax tegen Heracles (0-0, red) vandaag alleen om winnen ging en dat hebben ze goed gedaan."

Door de resultaten van de midweekse speelrondes is het verschil tussen koploper Ajax en achtervolger PSV nog maar één punt

"Dit was voor ons een kans om in te lopen", zei Cocu op de persconferentie in Rotterdam. "In tegenstelling tot vorig jaar moeten we nu achtervolgen. Als een concurrent dan punten laat liggen, moet je zorgen dat je toeslaat."

Winderig

PSV stond halverwege met 1-0 voor en besliste het duel op het winderige Woudestein pas definitief na rust door fraaie treffers van Jorrit Hendrix en Luciano Narsingh.

"Ik ben niet tevreden over de uitvoering in de eerste helft", stelde Cocu. "We speelden slordig en gaven Excelsior zo de kans om in de wedstrijd te komen. Dat was onnodig, maar in de tweede helft hebben we ons goed hersteld. We werden beter aan de bal en toen kwamen er gaatjes in hun hechte defensie."

Na rust hadden de Eindhovenaren zo zelfs nog naar een grotere zege kunnen uitlopen. "We laten na om in te lopen op het doelsaldo van Ajax (+36 om +29, red), dat klopt, maar uiteindelijk is de zege het belangrijkste."

De Jong

Aanvoerder Luuk de Jong, de maker van de openingstreffer, sloot zich aan bij de woorden van zijn trainer.

"We hebben het onszelf moeilijk gemaakt in de eerste helft door te weinig duels te winnen. Na rust zag je het verschil in kwaliteit en kwamen we amper nog in de problemen, maar hebben we te weinig gescoord."

"Toch is het vooral lekker dat we twee punten zijn ingelopen op Ajax. Het was vandaag niet makkelijk met de wind en het veld en we hebben toch gewoon de zege binnen gesleept."

Excelsior-trainer Alfons Groenendijk stelde na het duel dat hij de tegenstander van woensdag als titelfavoriet ziet. "PSV heeft de mentale hardheid die daar voor nodig is. Ik denk dat zij de grootste kandidaat zijn voor de titel."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie