Voetbal

Tapia definitief van FC Twente naar Feyenoord

De transfer van Renato Tapia van FC Twente naar Feyenoord is afgerond. De 20-jarige Peruviaan tekende woensdag een contract tot medio 2020 in De Kuip.

"Wij zijn zeer blij met het aantrekken van Tapia", zei technisch directeur Martin van Geel in een reactie op de transfer. "Hij is een zeer talentvolle en multifunctionele speler."

De vijfvoudig international is de tweede aanwinst van Feyenoord deze winter, nadat eerder deze week doelman Pär Hansson werd vastgelegd. De Rotterdammers hopen in de komende dagen ook nog een aanvaller aan te trekken.

Bij FC Twente speelde Tapia de laatste weken als centrale verdediger, maar voor die positie is hij volgens Van Geel niet naar Feyenoord gehaald.

"Wij zien hem vooral als middenvelder. In die linie zal hij de concurrentie bij Feyenoord aan moeten gaan."

Werkvergunning

Tapia speelde dit seizoen veertien wedstrijden voor FC Twente, dat hem in 2013 overnam van Esther Grande uit zijn vaderland. Het zal nog even duren voordat hij zijn debuut voor Feyenoord kan maken.

Van Geel: "Het is nog even wachten tot zijn werkvergunning in orde is, dat kan een aantal dagen duren. Hij is daarom nog niet beschikbaar en speelgerechtigd voor de komende wedstrijden tegen sc Heerenveen en ADO Den Haag."

Giovanni van Bronckhorst is verheugd met de komst van Tapia. "Tapia is een groot talent en speelt al enkele jaren in Nederland. Toen de mogelijkheid zich voordeed om hem naar Feyenoord te halen, waren we er binnen de club van overtuigd dat we dat moesten doen", aldus de trainer van de Rotterdammers.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie