Bartholomew Ogbeche maakt per direct de overstap van SC Cambuur naar Willem II. De 31-jarige Nigeriaan tekent voor 2,5 jaar bij de club uit Tilburg.

In de verbintenis van Ogbeche is een optie voor nog een jaar opgenomen, zo meldt Willem II woensdag op de website van de club. Hij moet nog wel medisch gekeurd worden.

Het is niet bekend hoeveel Willem II betaalt voor de spits die nog tot het eind van het seizoen onder contract stond bij Cambuur.

Ogbeche lijkt bij de ploeg van trainer Jürgen Streppel de vervanger te worden van Richairo Zvkovic. De huurling van Ajax werd dinsdag opnieuw niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Willem II. De Tilburgers speelden met 1-1 gelijk tegen FC Groningen.

24 doelpunten

Ogbeche kwam in zijn twee jaren bij Cambuur tot 24 treffers in 57 eredivisiewedstrijden. Eerder speelde hij onder meer voor Paris Saint-Germain en Middlesbrough.

De aanvaller heeft elf interlands voor Nigeria achter zijn naam staan. In 2002 kwam hij voor het Afrikaanse land in actie op het WK in Zuid-Korea en Japan.