Sébastien Haller heeft vorige week afgezien van een transfer naar Norwich City, ondanks dat zijn club FC Utrecht al een akkoord had met de Premier League-club.

"Ik was sowieso niet van plan om bij Norwich City te gaan voetballen", zegt Haller woensdag tegen VI. 'Ik heb een ander plan in mijn hoofd. Tot de zomer bij FC Utrecht blijven en de komende maanden proberen ons te plaatsen voor de Europa League."

Naar verluidt wilde Norwich 8,5 miljoen euro betalen voor de 21-jarige Franse spits, die dit seizoen al elf keer scoorde in de eredivisie. Dat Haller geen trek had in een overgang naar de huidige nummer zeventien van de Premier League betekent niet dat het helemaal zeker is dat hij deze winter bij FC Utrecht blijft.

"Ik wil het wel, maar dat het 100 procent zeker zo zal gaan, is te veel gezegd. Dat voorbehoud moet ik wel maken. Niet dat er nu iets speelt, hoor. Norwich was de enige club die tot dusver met een bod is gekomen." 

"Afgezien daarvan vind ik een wintertransfer te riskant. Je komt halverwege binnen en moet je snel aanpassen. Daar is eigenlijk geen tijd voor. Het gaat erom dat ik op het goede moment bij een goede club terecht wil komen. Een club met een goed toekomstplan."

Swansea City

Naast Norwich werd Haller deze maand gelinkt aan Swansea City. De mogelijke interesse van de Premier League-club uit Wales is echter nooit concreet geweest.

"Ze hebben geen bod gedaan op Seb, zoals ik heb gelezen", benadrukt Hallers zaakwaarnemer Loïc Gustan. "En Seb en ik hebben geen enkel contact gehad met Swansea. Dus op dit moment is het slechts een gerucht. Wij praten nu met geen enkele club."