Liverpool heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de finale van de League Cup. Stoke City werd op Anfield Road na strafschoppen verslagen.

Na negentig minuten en de verlenging was de stand 1-0 in het voordeel Stoke City, waar Ibrahim Afellay en Erik Pieters de hele wedstrijd speelden en Marco van Ginkel inviel.

Doordat de heenwedstrijd een week geleden met 1-0 werd gewonnen door Liverpool, moesten er uiteindelijk strafschoppen worden genomen. Emre Can miste voor de thuisploeg, maar Peter Crouch en Marc Muniesa deden dat voor Stoke City.

De andere finalist komt woensdag uit het treffen tussen Manchester City en Everton. Het heenduel werd door de 'Toffees' met 2-1 gewonnen. De finale wordt op Wembley gespeeld.

AC Milan

In het Italiaanse bekertoernooi versloeg AC Milan, waar Nigel de Jong de hele wedstrijd op de bank bleef, derdeklasser Alessandria.

Mario Balotelli was de matchwinner met een benutte penalty in de slotfase van de eerste helft: 1-0. Alessandria is de sensatie van de Coppa Italia en schakelde op weg naar de halve eindstrijd onder andere Palermo en Genoa uit.

De ploeg speelt op het derde niveau in Italië en was de eerste club uit de Lega Pro Girone sinds 1984 die de laatste vier van het bekertoernooi wist te halen. De return tussen beide clubs is op maandag 1 maart in Milaan.