Frank de Boer baalt ervan dat Ajax dinsdag punten morste tegen Heracles Almelo en volgens de oefenmeester van de Amsterdammers kwam dat vooral door niet nagekomen afspraken.

De koploper van de eredivisie bleek in de Arena niet bij machte om tot scoren te komen tegen de huidige nummer vier van de competitie.

"Er zijn momenten dat je afspraken maakt en die moeten worden nagekomen. Als dat niet gebeurt word ik daar boos om", verklaarde De Boer voor de camera van FOX Sports zijn intensieve manier van coachen langs de zijlijn.

De 45-jarige trainer was wel positief was over de werklust van zijn spelers. "Ik kan niet klagen over hun inzet, want ze hebben kei- en keihard gewerkt tot de laatste seconde. Maar het mocht niet baten."

"Elk puntenverlies is zuur, maar in de Arena mag je sowieso weinig punten morsen. Ik denk dat het niet nodig was, er mocht maar één ploeg winnen. We waren echter niet bij machte om de trekker over te halen."

Messi

De Boer zag dat zijn ploeg een groot deel van de wedstrijd moeite had om iets te creëren. "Er gebeurde heel weinig. Dat moeten we ons aantrekken. Ik zei in de rust dat we opportunistischer moesten gaan spelen, maar eigenlijk hebben we dat alleen laatste kwartier gedaan. We hadden dat sneller kunnen en moeten doen."

Volgens de oefenmeester ontbreekt het momenteel aan creativiteit in de voorhoede. Hij haalde FC Barcelona daarbij als voorbeeld aan.

"Uiteindelijk gaat het om de creativiteit, dat we voorin iemand uit kunnen spelen. Zoals het bij Barcelona gaat: uiteindelijk komt de bal bij Messi. Wij hebben geen Messi. Amin Younes is zo'n type, maar hij had niet zijn dag."

Door het puntenverlies van Ajax kan PSV de koploper woensdag bij winst op Excelsior naderen tot op een punt.

Stegeman

Heracles-trainer John Stegeman was blij met het gelijkspel. ''Dit is een mooi puntje, een bonuspunt'', zei hij. Stegeman zag dat Heracles eigenlijk alleen maar stond te verdedigen.

''Dat is niet waar ik en de club voor staan, maar soms word je daartoe gedwongen door goede ploegen als Ajax. Op de manier waarop we verdedigd hebben ben ik ook trots. Dat hebben we negentig minuten lang met overgave gedaan.''

Wel had Stegeman gehoopt dat zijn ploeg ook aanvallend nog iets had kunnen laten zien. ''Maar aan de bal hebben we gewoon slecht gespeeld. Het was ondermaats, we waren de bal veel te snel kwijt.''

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie