Koploper Ajax heeft zichzelf dinsdagavond een slechte dienst bewezen. In de Amsterdam Arena werd er in een teleurstellend duel met 0-0 gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo.

Zowel voor als na rust viel er weinig te genieten. Ajax had een overwicht, maar echt grote kansen bleven uit en het tempo lag laag op het spekgladde veld.

Door het puntenverlies heeft de ploeg van trainer Frank de Boer nu 48 punten uit twintig wedstrijden. Nummer twee PSV kan woensdag bij een zege in het uitduel met Excelsior naderen tot op een punt.

Heracles blijft voorlopig vierde met 34 punten uit twintig duels. De formatie van trainer John Stegeman kan later deze week nog worden bijgehaald door FC Utrecht, Vitesse en NEC.

Sinkgraven

In de eerste helft kwam de eerste doelpoging kwam op naam van Ajacied Daley Sinkgraven, die een kans kreeg in de basiself. Hij ontving de bal van Amin Younes en haalde uit, maar vond doelman Bram Castro op zijn weg.

Ook Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer stichtten gevaar, maar echt grote kansen bleven uit. Aan de andere kant hoefde Ajax-doelman Jasper Cillessen geen enkele keer handelend op te treden.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Ajax domineerde, maar creëerde weinig. Een rollertje van El Ghazi eindigde in de handen van Castro en een kopbal van Arek Milik kon voor de lijn worden weggekopt door Mark-Jan Fledderus.

Trainer De Boer trachtte met onder meer Viktor Fischer en Lasse Schöne iets te forceren, maar het gewenste effect bleef uit. Fischer was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn schot werd gepakt door doelman Castro.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie