Willem II heeft dinsdagavond een zeker lijkende zege op FC Groningen uit handen gegeven. De ploeg stond lange tijd verdiend met 1-0 voor, maar zag de bezoekers diep in de extra tijd alsnog langszij komen.

Vlak voor rust was Dries Wuytens verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt namens de Tilburgers. Hedwiges Maduro zorgde in de slotseconden voor de gelijkmaker.

Beide ploegen schieten weinig op met het gelijkspel. FC Groningen blijft negende met 28 punten uit twintig wedstrijden. Willem II passeert wel Roda JC op de ranglijst en staat nu dertiende met negentien punten, eveneens uit twintig duels.

De wedstrijd in Tilburg wist aanvankelijk niet te boeien, maar gaandeweg de eerste helft kwamen er kansen, met name voor Willem II. Erik Falkenburg leek te scoren, maar hij vond tot twee keer toe doelman Sergio Padt op zijn weg. Niet veel later hielp ook AZ-huurling Guus Hupperts een kans om zeep namens de thuisploeg.

Vlak voor rust kwam Willem II alsnog aan de leiding. Nadat Falkenburg opnieuw een kans miste en Bryan Linssen aan de andere kant namens FC Groningen de lat trof, was het Wuytens die uit een hoekschop de bal achter Padt werkte.

Scrimmage

In de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar een treffer, maar Willem II bleef het meest gevaarlijk. Robbie Haemhouts zag doelman Padt redding brengen bij een schietkans en Funso Ojo raakte met een schot de lat.

Aan de andere kant kwam de ploeg van trainer Jurgen Streppel aanvankelijk nog goed weg toen scheidsrechter Allard Lindhout besloot geen strafschop te geven na een handsbal van Dico Koppers.

In de laatste seconden was het alsnog raak voor de bezoekers. Na een corner kreeg Maduro de bal uit een scrimmage voor zijn voeten en hij werkte de bal over de doellijn.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie