Terence Kongolo heeft zijn contract bij Feyenoord dinsdag met een jaar verlengd. De 21-jarige verdediger blijft daardoor tot medio 2018 aan de Rotterdamse club verbonden.

Kongolo komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord en ondertekende op 16-jarige leeftijd zijn eerste profcontract. Dit is zijn derde contractverlenging bij de nummer drie van de eredivisie.

"Dat zegt iets over het vertrouwen dat wij in Terence hebben", aldus technisch directeur Martin van Geel. "Hij is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke speler voor Feyenoord. Anderzijds zegt het iets over het vertrouwen dat Terence in de club heeft."

"Ik ben ervan overtuigd dat hij in de toekomst een vergelijkbare stap kan maken als andere spelers die via onze jeugdopleiding in het eerste elftal zijn doorgebroken, zoals Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Jordy Clasie", zei Van Geel op de clubsite.

Ontwikkelen

Kongolo speelde tot nu toe 74 competitiewedstrijden voor Feyenoord. Ook kwam hij tot drie interlands voor het Nederlands elftal.

"Ik speel al van kleins af aan bij Feyenoord, dus ik vind het mooi dat ik opnieuw mijn contract mag verlengen bij deze club. Ik heb het gevoel dat ik me bij Feyenoord nog verder kan ontwikkelen", aldus Kongolo.