De Chinese eigenaar Hui Wang heeft er vertrouwen in dat hij en ADO Den Haag op één lijn zullen komen, al vindt hij wel dat de club beter moet gaan communiceren met China.

"Ik denk dat ADO en United Vansen er wel uit gaan komen, dat is geen probleem", zegt oprichter Wang van het Chinese marketingbedrijf dinsdag tegen de NOS.

"Het gaat vooral om de communicatie en aanpassen aan elkaar. Ik denk dat de clubleiding zich meer moet verdiepen in het plan van de investeerders, de Chinese markt moet verkennen en z'n inkomsten en prestaties moet verbeteren."

"Mede daarom willen we ook enkele Chinese medewerkers posteren in Den Haag om de directe communicatie met China te verbeteren, zodat deze sneller en efficiënter zal zijn dan tot nu toe."

Wang is daarmee een stuk milder dan maandag in een interview met de Volkskrant, waarin hij onder meer dreigde met ontslagen bij ADO.

"Wie niet mee wil werken, is vrij om te vertrekken. ADO moet ophouden mij, de baas, in het openbaar door het slijk te halen", zei de Chinees in dat vraaggesprek. "Net als ieder mens is bij mij de maat op een gegeven moment vol. Ik heb nog een greintje tolerantie.''

Cultuur

Een dag later wijst Wang op de grote culturele verschillen tussen Nederland en China als verklaring voor de "miscommunicatie" tussen ADO en United Vansen.

"De twee verschillende culturen hebben inderdaad gezorgd voor veel onbegrip tussen beide partijen. Maar ik denk dat met de tijd deze miscommunicatie steeds minder zal worden en dat we elkaar beter begrijpen en meer zullen tolereren."

United Vansen werd vorig jaar eigenaar van ADO, maar sindsdien is de samenwerking ver te zoeken. De club dreigt door het uitblijven van de beloofde 3,7 miljoen euro onder curatele gesteld te worden en de directie baalde daar openlijk van.

Wang benadrukt dinsdag nogmaals dat hij niet zal toestaan dat ADO door de KNVB wordt teruggezet naar de zorgelijk categorie 1 en dat de club de salarissen gewoon zal kunnen blijven betalen.

"Het is onmogelijk dat ADO failliet zal gaan. We hebben nu zoveel geïnvesteerd in de club. Hoe kan ik de club dan nog failliet laten gaan?"