Atletico Madrid heeft officieel beroep aangetekend tegen het transferverbod dat wereldvoetbalbond FIFA de Spaanse club eerder deze maand oplegde.

"De club heeft, zodra we alle documentatie hebben bestudeerd, de beroepscommissie van de FIFA laten weten dat we onze straf willen aanvechten", aldus Atletico in een verklaring op de site van de club.

"Het beroep toont aan dat we het niet eens zijn met de opgelegde sanctie en dat we vinden dat we altijd volgens de regels gehandeld hebben. Bovendien vragen we om de schorsing voorlopig op te heffen, hangende het beroep."

De FIFA maakte op 14 januari bekend dat Atletico Madrid en Real Madrid in de komende twee transferperiodes - deze zomer en volgend jaar januari - geen spelers mogen aantrekken. De Spaanse topclubs kregen bovendien een boete van respectievelijk 820.000 en 330.000 euro.

Zowel Real als Atletico is volgens de FIFA in de fout gegaan bij het registreren van minderjarige voetballers.

Real, dat net als Atletico in de huidige transferperiode nog wel spelers mag aantrekken, kondigde eerder al zijn intentie aan om in beroep te gaan tegen de "absoluut onacceptabele" straf.