Louis van Gaal heeft dinsdag een gesprek met Manchester United-directeur Ed Woodward over zijn toekomst bij de Premier League-club.

The Guardian meldt maandagavond dat het gesprek volgt nadat Van Gaal zaterdag na de 1-0 thuisnederlaag van United tegen Southampton zijn ontslag zou hebben aangeboden.

Woodward zou daarop hebben laten weten dat Van Gaal zijn toekomst met zijn familie moest overleggen. De 64-jarige Amsterdammer reisde zondag naar huis en wordt dinsdag terug verwacht. Volgens Sky Sports zal de oud-bondscoach van Oranje dinsdag gewoon de training leiden van de 'Mancunians'.

Het Britse medium meldde eerder al dat Woodward maandag bij diverse spelers en medewerkers van United gepolst heeft of er nog vertrouwen is in Van Gaal, die dit seizoen matig presteert met de club en al langer wordt bekritiseerd.

Tegen Southampton werd al voor de zesde keer dit seizoen verloren in de Premier League en voor de negende keer in totaal. In de competitie staat United vijfde met een achterstand van tien punten op koploper Leicester City.

Vrijdag wacht de 'Red Devils' het duel in de FA Cup met Derby County.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League