NAC Breda heeft maandagavond de kans om de tweede plaats in de Jupiler League over te nemen van VVV-Venlo laten liggen. Op bezoek bij Jong Ajax werd met 2-1 verloren.

Alle treffers vielen na rust. Na 52 minuten bracht Vaclav Cerny de Amsterdammers aan de leiding en vier minuten was het Frenkie de Jong die voor 2-0 zorgde.

Twintig minuten voor tijd bracht Kevin Brands met een benutte strafschop de spanning terug. In het vervolg kreeg NAC kansen op de gelijkmaker, maar doelman André Onana en de paal stonden in de weg.

Door de nederlaag blijft NAC steken op 39 punten uit 21 duels. Koploper Sparta Rotterdam leidt met 46 punten uit twintig wedstrijden en nummer twee VVV heeft 40 punten uit 21 duels.

Jong Ajax klom naar de achtste plaats. De ploeg van trainers Jaap Stam en Andries Ulderink verzamelde in 21 wedstrijden 30 punten.

Bekijk de samenvatting van Jong Ajax-NAC Breda:

Achilles-Fortuna

Het andere duel dat maandag werd afgewerkt, Achilles'29-Fortuna Sittard, eindigde in 3-0. Freek Thoone, Thijs Hendriks en Brian Boogers stelden na rust de zege veilig.

Achilles klom twee plaatsen en heeft nu 24 punten uit 21 wedstrijden. Fortuna blijft zeventiende met negentien punten uit twintig wedstrijden.

Bekijk de samenvatting van Achilles-Fortuna:

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Jupiler League