Feyenoord heeft zich versterkt met doelman Pär Hansson. De Zweed komt over van Helsingborgs IF.

De 29-jarige Hansson heeft voor anderhalf jaar getekend in De Kuip, zo meldt Feyenoord maandag.

De komst van een nieuwe doelman was gewenst, omdat reservekeeper Warner Hahn eerder deze maand zijn kruisband scheurde. Hij is minimaal zes maanden niet inzetbaar.

Afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen AZ (4-2 verlies) zat de 18-jarige doelman Justin Bijlow op de reservebank bij Feyenoord. 

"Omdat het er helaas naar uitziet dat de blessure van Hahn zich over dit seizoen heen trekt, willen we met het oog op komend seizoen geen risico nemen, daarom heeft Hansson voor anderhalf jaar getekend", zegt technisch directeur Martin van Geel in een reactie op de komst van de doelman.

Hansson zelf is gelukkig met zijn transfer. "Ik heb verschillende aanbiedingen gekregen, maar toen Feyenoord belde, hoefde ik niet lang na te denken. Ik was verrast, maar ook erg blij."

"Het voelt als een droom om onderdeel uit te maken van deze club. Feyenoord is een grote club, maar voelt op deze eerste dag dat ik hier ben als een familie."

5 interlands

Hansson debuteerde in 2011 tegen Botswana in de Zweedse ploeg. Inmiddels heeft hij vijf interlands achter zijn naam staan.

Datzelfde jaar veroverde hij de Zweedse landstitel met Helsingborgs IF, de club waarvoor hij in 2005 debuteerde in de Zweedse competitie.