Karim El Ahmadi ging zondag met Feyenoord hard onderuit bij AZ (4-2). De 30-jarige middenvelder merkt dat zijn ploeg moeite heeft met de druk van een topclub.

"Nadat AZ 1-1 maakte, waren we helemaal van slag. Ons spel zag er niet meer uit, terwijl we daarvoor de controle hadden", zegt El Ahmadi in gesprek met NU.nl.

"Ik denk dat dat verschil te maken heeft met de druk die er bij Feyenoord is. Als je bij deze club speelt moet je met die druk om kunnen gaan, maar dat lukt ons niet. Het vertrouwen is op dit moment ook helemaal weg."

Volgens El Ahmadi mocht Feyenoord niet eens mopperen na de nederlaag. "Achteraf mogen we blij zijn dat het slechts 4-2 geworden is. Het had bij rust al 4-1 kunnen staan. We speelden veel te open voor een uitwedstrijd en dus had de score veel groter kunnen uitvallen."

Verprutst

De nederlaag van Feyenoord in Alkmaar was al weer de derde op rij van de Rotterdammers in de eredivisie. De achterstand op koploper Ajax is daardoor in korte tijd opgelopen tot elf punten.

"Voor de winter hebben we het tegen NEC al een beetje weggegeven. En nu wordt het alleen maar erger. Deze nederlaag tegen AZ komt heel hard aan. Over het kampioenschap hoeven nu niet te praten. Binnen een paar weken hebben we het verprutst."

Het waarschijnlijke mislopen van de titel lijkt voor El Ahmadi extra pijnlijk omdat hij, verdeeld over twee periodes, al aan zijn zesde seizoen bezig is bij Feyenoord, maar nooit kampioen werd.

"Elk jaar hoop je weer dat het kan met Feyenoord. Maar ja, we hobbelen er nu weer achteraan. Dat is zuur voor mij, maar ook voor de rest van de club en de supporters. De derde plaats is nu waar we aan moeten denken. En hopelijk kunnen we nog iets moois bereiken in de KNVB-beker."