Hui Wang, de Chinese eigenaar van ADO Den Haag, noemt een verkoop van de club onbespreekbaar.

Wang haalt maandag fel uit in een interview in de Volkskrant.

"De club wordt niet verkocht. Het hele management kan worden vervangen, ik kan ook weg, maar de club is van Vansen en dat blijft zo'', zegt de Chinees van United Vansen.

Dat bedrijf nam vorig jaar de Haagse club over, maar sindsdien is de samenwerking ver te zoeken. De club dreigt door het uitblijven van de beloofde 3,7 miljoen euro onder curatele gesteld te worden en de directie baalde daar openlijk van.

"Wie niet mee wil werken, is vrij om te vertrekken. ADO moet ophouden mij, de baas, in het openbaar door het slijk te halen'', aldus Wang. "Net als ieder mens is bij mij de maat op een gegeven moment vol. Ik heb nog een greintje tolerantie.''

Oncomfortabel

Wang dreigt zelfs met ontslagen. "Als er niet snel verbeteringen komen sluit ik dat soort extreme maatregelen niet uit." 

"In de aandeelhoudersvergadering van Vansen gaan we stemmen om het gehele management bij ADO te vervangen. Hebben ze het nu moeilijk? Wacht maar tot de nieuwe, keiharde baas er is. Dat wordt pas echt oncomfortabel."

Voor ADO is de situatie inmiddels zo precair dat de salarissen van komende maand mogelijk niet betaald kunnen worden.

De club uit Den Haag zal worden teruggezet naar categorie 1 van de KNVB, de club van 'financiële zorgenkindjes' in het betaalde voetbal.

ADO wil maandag niet reageren op het interview van Wang.