Ron Vlaar had niet gedacht dat AZ zondagmiddag zo overtuigend zou afrekenen met zijn vroegere club Feyenoord (4-2).

"Nee, ik verwachtte dit niet, maar er was weinig op af te dingen", aldus de 30-jarige Vlaar, die van 2006 tot 2012 bij de Rotterdammers onder contract stond.

Ondanks zijn Feyenoord-verleden hield de 29-voudig international geen gemengde gevoelens over aan de overwinning. "Het is mooi dat de Feyenoord-supporters voor en na de wedstrijd voor me zongen. Je hebt iets voor die mensen betekend. Alleen wilde ik wel winnen. Dat zullen ze misschien niet leuk vinden, maar zo is de realiteit."

"Ik ben een professional en ik zal alles geven voor AZ en voor mezelf. Dat wil ik uitstralen en dat gaat nooit veranderen, zo zit ik in elkaar. Dat dat tegen Feyenoord is, dat is dan maar zo."

Verspillen

Het duel van Vlaar tegen zijn oude club was wel bijzonder, omdat hij eerder dit seizoen nog wilde meetrainen bij Feyenoord om fit te worden na zijn meniscusoperatie. De clubleiding van de Rotterdammers ging daar echter niet mee akkoord, waarna hij bij AZ terechtkwam.

AZ-trainer John van den Brom benadrukte na afloop dat zijn centrale verdediger gebrand was geweest om goed te spelen tegen zijn oude club, maar Vlaar zei dat hij geen revanchegevoelens koesterde.

"Het is lekker om te winnen, maar wat er eerder dit seizoen gebeurd is maakt het niet extra lekker. Daar heb ik echt een streep onder gezet. De selectie van Feyenoord zat gewoon vol. Het was een vraag en "nee" was een antwoord. Ik heb daarna wel uitgesproken wat ik ervan vond, maar ik ben ook verder gegaan. Het heeft geen zin om er verder nog energie aan te verspillen."

Schommelen

Eerder deze week zei Vlaar wel dat hij hoopt dat Feyenoord dit seizoen kampioen wordt, maar door de nederlaag van zondag lijkt de kans daarop verkeken. Vlaar beseft dat ook, maar denkt dat de ploeg van trainer Giovanni van Brockhorst zich nog wel zal herpakken na de, vooral in defensief opzicht, zeer slechte wedstrijd in het AFAS Stadion.

"Als je jong bent schommelt het nog weleens. Dat weet ik, ik ben zelf ook jong geweest. Maar Feyenoord heeft ook nog genoeg ervaring in de ploeg om hier uit te komen."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie